Cum să restabiliți tinerețea pielii mâinilor

Pielea mâinilor cu modificări legate de vârstă care necesită utilizarea tehnicilor de întinerire

Mâinile noastre sunt unul dintre markerii (la fel și gâtul cu zona decolteului, lobii urechilor), prin care este foarte ușor de înțeles că aniversarea a 18-a s-a încheiat de mult. La prima întâlnire cu o persoană, ochii noștri cad în mod conștient sau inconștient. Prin urmare, trebuie amintit că ofilirea pielii mâinilor începe mai devreme decât îmbătrânirea pielii feței. Acest lucru se întâmplă deoarece pielea mâinilor este foarte subțire: la fel ca pielea din jurul ochilor și a gâtului, este aproape lipsită de un strat de țesut subcutanat, care produce un strat suficient de peliculă grasă care protejează pielea de numeroase efecte distructive. factori externi. În plus, o astfel de peliculă previne pierderea umidității, care devine o protecție naturală împotriva apariției ridurilor. Practic nu există o astfel de peliculă de protecție pe mâini.

În plus, după 25 de ani, procesele de reînnoire a pielii încep să încetinească în corpul uman: sinteza fibrelor de colagen și elastină, care sunt responsabile de fermitate și elasticitate, scade. În același timp, circulația sângelui în întregul corp încetinește, ceea ce provoacă dificultăți în „respirația" a pielii și, în consecință, în nutriția pielii. Treptat, pielea devine mai aspră și mai moale. În plus, în timp, prin stratul de suprafață apar vene și vase, tendoanele sunt conturate.

Se adaugă pete de vârstă, care sunt rezultatul subțierii membranei bazale care separă epiderma (stratul superior al pielii) de dermă (stratul subiacent al pielii). Ca urmare, pigmentul încorporat în straturile profunde ale pielii începe să apară la suprafață, formând neuniform pete de vârstă.

Chirurgia plastică cosmetică a mâinilor poate scăpa de întreaga gamă de probleme legate de vârstă, poate restabili elasticitatea pielii, poate îmbunătăți sinteza de colagen și elastina.

Cu ce probleme se confruntă chirurgia plastică a mâinii?

Cu ajutorul injecțiilor și a procedurilor hardware, puteți rezolva probleme precum:

  • pierderea țesutului adipos;
  • hiperpigmentare;
  • piele subțiere și uscată, elasticitate scăzută;
  • riduri și pliuri;
  • fotoîmbătrânire, rugozitate;
  • nuanță cenușie sau gălbuie;
  • conturarea venelor superficiale.

Cele mai bune tehnici de întinerire a pielii mâinilor

Apariția celor mai noi tehnici de injecție și hardware, precum și crearea de materiale de umplutură concepute pentru a rezolva problemele dermului asociat cu vârsta, au făcut ca îmbunătățirea pielii mâinilor să fie o procedură simplă și accesibilă.

Biorevitalizarea

Biorevitalizarea este cea mai simplă și rapidă modalitate de a corecta tulburările legate de vârstă. Procedura furnizează acid hialuronic straturilor profunde ale pielii, oferind astfel hidratare și protecție pe termen lung. Hidratarea profundă a dermei îmbunătățește tonusul, încetinește procesul de îmbătrânire, îmbunătățește culoarea și structura țesuturilor și, de asemenea, elimină micile riduri și pliurile.

În plus, procedura are un efect de vindecare complex: stimulează producerea propriului hialuronat, îmbunătățește regenerarea spațiului intercelular și protejează pielea de efectele antioxidanților.

Adesea, biorevitalizarea este prescrisă ca preparat pentru peeling chimic, fototermoliza fracționată, IPL și în timpul perioadei de recuperare după acestea.

Cui i se arată procedura

Injecțiile cu acid hialuronic nu au restricții de vârstă. Sunt indicate la primele semne de uscăciune și letargie ale pielii.

Mezoterapie

O procedură asemănătoare biorevitalizării, dar nu numai acidul hialuronic este folosit ca injecții, ci un întreg complex de nutrienți.

Preparatele selectate corespunzător pentru mezoterapie sau un cocktail din ele ajută la eliminarea o mulțime de probleme cosmetice: pielea uscată a mâinilor, ridurile, ridurile, pierderea tonusului și elasticității. În plus, procedura asigură o bună strângere a țesuturilor și are, de asemenea, un efect de vindecare strălucitor și antioxidant. Injecțiile vor scăpa de hiperpigmentare și de micile cicatrici, vor strânge pielea, vor returna o culoare sănătoasă și un ton uniform. Adesea, mezoterapia este prescrisă pentru tratamentul bolilor dermatologice ale mâinilor - neurodermatită focală, eczeme, keratoză, distrofie a unghiilor.

Pentru cei cărora le este frică de injecții, există mezoterapie fără injecție. Nu este mai puțin eficient decât versiunea clasică, dar necesită mai multe proceduri. Rezultatul este păstrat timp de șase luni. Îl poți prelungi luând un al doilea curs sau efectuând o serie de ședințe de întreținere o dată pe lună.

Cui este recomandată procedura?

De asemenea, mezoterapia nu are restricții de vârstă. In mod ideal, este potrivit pentru pacientii cu pielea uscata si flasca a mainilor, acoperita cu riduri si pliuri.

Contur plastic al mâinilor

Procedura ajută la restabilirea volumului pierdut, netezește venele proeminente și conferă pensulelor o rotunjime plăcută. Tehnica se bazează pe injectarea subcutanată de umpluturi cu acid hialuronic.

Deoarece hialuronatul este o componentă naturală a corpului uman, practic nu există reacții alergice la procedură. Pentru introducerea de umpluturi sub pielea mâinilor, se folosesc canule atraumatice - ace chirurgicale sub formă de tub moale, care permit efectuarea procedurii de întinerire fără durere și prevenirea apariției hematoamelor.

Preparatele moderne pentru materiale plastice de contur - materiale de umplutură produse în Germania și Olanda - și-au dovedit deja indispensabilitatea în a reda volumul și catifelarea extraordinară a pielii mâinilor.

Așadar, dezvoltarea inovatoare a oamenilor de știință olandezi - dermal filler - garantează un efect de întinerire de durată de la 1 la 4 ani. Eficacitatea medicamentului oferă o formulă unică. De exemplu, componenta principală a umpluturii este policaprolactona, un material de sutură medical moale. Policaprolactona stimulează celulele pielii - fibroblastele - pentru a produce colagen de tip 1. Și anume, un astfel de colagen se formează intens în pielea umană la vârsta de 18-20 de ani și o face elastică, fragedă și catifelată, ascunde vasele de sânge.

Policaprolactona este absorbită treptat în țesuturi și excretată din organism într-un mod natural, fără a perturba funcționarea organelor și sistemelor. Prin urmare, umplutura este considerată foarte sigură.

Fillerul german, format dintr-un mineral legat de corpul uman - hidroxiapatita de calciu, are o proprietate minunată de a lansa procese puternice de producere a propriului colagen: pielea devine densă și tonifiată - fără o singură ridă.

Această proprietate este cea care face ca întinerirea pielii mâinilor cu ajutorul acestui filler să fie foarte eficientă și persistentă: pielea mâinilor după injecții va arăta perfect mai mult de 2 ani. Un avantaj important al medicamentului este biocompatibilitatea sa 100% cu corpul uman. Datorită acestei caracteristici, nu este necesar un test preliminar de alergie.

90% dintre pacienții care au suferit întinerirea mâinilor cu un filler german au fost mulțumiți de rezultatele procedurii imediat după aceasta și 93% în decurs de 12 săptămâni după aceasta.

Cui este recomandată procedura?

Plasticul de injectare este potrivit pentru persoanele care au puțină grăsime subcutanată pe mâini din cauza modificărilor naturale sau legate de vârstă.

Terapie cu laser pentru mâini

Termoliza fracționată cu laser se bazează pe expunerea pielii la temperaturi ridicate. Dar nu ar trebui să vă fie frică de procedură. Raza laser pătrunde în straturile profunde ale dermei, iar stratul superior - epiderma - nu este deteriorat. Nu există nici durere.

Procedura netezește ridurile, uniformizează nuanța pielii, strânge și reînnoiește țesuturile. Cu ajutorul unui fascicul laser împrăștiat, venele de păianjen, hemangioamele, focarele pronunțate de hiperpigmentare pot fi eliminate.

Dispozitivele fracționate moderne permit efectuarea termolizei cu cea mai mare precizie. În același timp, efectul asupra pielii mâinilor este foarte blând, iar rezultatul rămâne mulți ani.

Cui este recomandată procedura?

Termoliza cu laser se face de obicei din motive estetice, cu defecte precum:

  • flacabilitate a pielii mâinilor, riduri, brazde;
  • fotoîmbătrânire;
  • cicatrici și cicatrici după răni, arsuri, operații;
  • pete de vârstă, inclusiv pete de vârstă.

Plasmolifting

Plasmoliftingul presupune introducerea în piele a mâinilor a propriei plasme purificate și bogate în trombocite. Această procedură de vindecare și întinerire conține un potențial imens - este capabilă să activeze toate forțele corpului, care vor începe să lupte cu cauzele naturale ale îmbătrânirii.

Plasma bogata in trombocite ofera organismului un stimul puternic de intinerire, asigura sinteza propriului acid hialuronic, colagen si elastina.

Cui este recomandată procedura?

Plasmolifting-ul va fi util tuturor celor care doresc să scape de primele semne de îmbătrânire, să strângă și să îmbunătățească dermul, să restabilească fermitatea și elasticitatea.

Plasma îmbogățită este adesea folosită pentru a reduce severitatea cicatricilor și cicatricilor non-coloidale, pentru a elimina pigmentarea ușoară și pistruii.

Peelinguri

Peelingul presupune îndepărtarea stratului superior keratinizat al epidermei de pe mâini. Procedura începe procesul de reînnoire celulară, întinerește și strânge țesuturile, restabilește moliciunea și netezimea.

Efectul de întinerire al peelingului este destul de persistent: suprafața pielii este netezită, ridurile și petele dispar, periile capătă o culoare sănătoasă și netezime.

Cui este recomandată procedura?

Exfolierea usoara cu acizi lactic, glicolic sau salicilic este folosita pentru a elimina neuniformitatea si uniformiza nuanta pielii. Procedura este potrivită pentru tinerii cu procesul inițial de ofilire a dermei mâinilor.

Pentru pacienții mai maturi cu piele lenta și lăsată și semne de fotoîmbătrânire, se recomandă peelinguri medii - tratamentul cu acid tricloroacetic va netezi cicatricile și rugozitatea, va elimina pigmentarea și va reînnoi stratul superior al epidermei.

Ambalaje cu parafină

Efectul principal al terapiei cu parafină este hidratarea pielii. Deci, odată cu aplicarea parafinei, are loc o încălzire uniformă profundă a tuturor țesuturilor, procesele metabolice din celule sunt accelerate, este stimulată distrugerea lipidelor și pielea este netezită. În zonele cu probleme, apare stagnarea fluidelor, ceea ce împiedică îndepărtarea toxinelor. Parafina fierbinte face ca lichidul, împreună cu produsele de degradare dizolvate în el, să iasă la suprafață. Datorită faptului că transpirația eliberată nu se evaporă din cauza învelișului de parafină, apa este absorbită înapoi, iar toxinele rămân la suprafață. Ca urmare, pielea nu se usucă, ca într-o saună, ci dimpotrivă, este hidratată, netezită și strânsă. O astfel de hidratare intensă restabilește echilibrul hidric al pielii, prevenind îmbătrânirea acesteia. În plus, atunci când este expus la căldură, alimentarea cu sânge a pielii se îmbunătățește, ceea ce ajută la restabilirea structurii pielii.

Împachetările cu parafină pentru mâini pot elimina uscăciunea, exfolierea, roșeața. În timpul procedurii, are loc vindecarea activă a microfisurilor, pielea devine netedă și sensibilă. Pixurile după terapia cu parafină vor arăta mult mai tinere. Și față de toate celelalte avantaje, această procedură este foarte plăcută - după ea starea de spirit crește, se produc endorfine - hormonii fericirii.

Există opțiuni pentru terapia cu parafină cu diverși aditivi, cum ar fi algele brune. Uneori, la parafina încălzită se adaugă câteva picături de uleiuri esențiale aromatice, care nu numai că adaugă o aromă neobișnuită, ci și întăresc și netezesc pielea.

Pentru a consolida efectul terapiei cu parafină, va ajuta un masaj special de relaxare și tonic pentru mâini.

Cui i se arată procedura

Terapia cu parafină nu are restricții de vârstă. Cu această procedură, puteți curăța stratul superior al pielii de epiderma keratinizată, particulele de praf, orice contaminanți externi care înfundă porii. Ca urmare, fluxul limfatic este activat, ceea ce îmbunătățește nutriția pielii. În cele din urmă, pielea devine elastică, elastică, catifelată, capătă o culoare vibrantă.